För skojs skull - Svett är det nya svarta

Plötsligt händer det!
Jag har en teori som går ut på att det bästa sättet att leva ett spännande liv är att ha en vardag som är så förutsägbar och stabil som möjlig. Det är helt enkelt ett bra sätt att få energi - och motivation! - till att hitta på äventyr på sin fritid.
Det säger sig självt att ett jobb i Bryssel inte riktigt är kompatibelt med den livsfilosofin. Att ha dubbelt boende i två olika länder (och då räknar jag inte ens med det faktum att Torkel jobbar i ett tredje land) innebär att vardagen tar väldigt mycket energi - det är dubbelt så mycket administration, dubbelt så mycket städning och sjukt svårt att hålla reda på vilken pryl som finns var.
Det har varit sex fantastiska år här men nu har det blivit dags att sätta punkt. Lagom när vi packade upp den sista flyttlådan så tackade jag ja till ett nytt jobb i Stockholm och vi fick börja packa nya flyttlådor i Bryssel. I september flyttar vi hem till vårt lilla gula hus, i en stad som har både cykelbanor och världens bästa kranvatten.
Det känns pirrigt på många sätt. Jag har flyttat tillbaka till Sverige en gång tidigare, då efter mer än sju år utomlands och det var den svåraste flytt jag gjort. Kulturkrocken är så mycket svårare att hantera när man inte har förväntat sig att den ska komma. Jag kommer att jobba på en svensk arbetsplats, och ha svenska som arbetsspråk för första gången sedan 1999. Det kommer inte alls att vara som mina lediga långhelger och semesterveckor i Sverige de senaste åren.
Men framförallt skall det bli så himla roligt. Jag har fått ett jobb som jag tror passar mig perfekt och jag längtar efter att få flytta in i vårt hus på riktigt. Livet kommer att bli lättare, fjällen och havet kommer närmare och det kommer att finnas mer tid och möjlighet för äventyr.
#1 - Madelene

Vad kul med flytt hem och en an vardag här. Även om det säkert kommer bli lite jobbigt också med den där vardagen. Har gissat att det var på G. Spännande med nytt jobb :). Lycka till!

Svar: Det var ju lite grann en ledtråd att vi köpte hus (som jag säger till mina förvånade kollegor)!
Kari Gardelin

#2 - Ida (Träningsblogga)

Grattis till nytt jobb! Alltid kul med lite förändringar i livet, även om det är lite jobbigt också :D

Svar: Jag har redan börjat titta på tävlingar i Sverige! Det kommer att bli bra det här.
Kari Gardelin

#3 - mari

Men, är det sant!? Vad kul, välkommen hem till Sverige :)

Svar: Jag längtar! Jag har haft hemlängtan länge men är lite bortskämd med ett roligt jobb här som varit svårt att matcha. Så jag är så himla nöjd nu!
Kari Gardelin

#4 - Katrin

Åh, vad roligt!!! Modigt och spännande på en och samma gäng. Stort grattis och välkommen hem till Sverige igen.

Svar: Nu kommer det att finns helt andra förutsättningar för att hitta på äventyr i Jämtland!
Kari Gardelin

#5 - Nipe

Åh grattis!!!

Svar: Tack. Som sagt, både roligt och läskigt!
Kari Gardelin

#6 - Zandra

Så mycket grattis!!

Svar: En helt ny värld av möjligheter öppnar sig - vi funderar redan på att vara med på KUL-helgen och att springa Gotland Ultra!
Kari Gardelin

#7 - Märta

Ja vad härligt! Grattis! :-)

Svar: Det skall bli väldigt skönt att inte behöva lägga så mycket tid och kraft på att få vardagen att gå ihop. Jag har fått ett jobb som känns väldigt roligt så det blir en spännande höst!
Kari Gardelin

#8 - Nina

Grattis! Spännande och läskigt, på samma gång, med förändring, men nu har du erfarenhet från tidigare flyttar och kan surfa med på ett annat sätt kanske?! Lycka till!

Svar: Det svårare att flytta hem än att flytta utomlands för när man flyttar hem har man ingen ursäkt när man inte fattar något. Sist jag flyttade hem hade ni bytt alla mynten utan att någon berättat det för mig, samt installerat sådana där betalmaskiner i mataffärerna. Jag brukade fråga om hjälp på engelska för att jag hade så dumma frågor...
Kari Gardelin

#9 - Katrin

Jippie på äventyr i Jämtland. Revansch på Skäcker! Och mer choklad