För skojs skull - Svett är det nya svarta

Två ankdammar och en filmfestival
Det är mycket kvällspass nu. Banan lockar inte alls och istället blir det en blandning mellan asfalt, skog och parker.  
Favoritslingan just nu slutar med ett varv runt de två sjöarna i Ixelles, som många tipsade oss om i början när vi letade efter bra rundor i Bryssel. Att springa runt två sjöar lät ju väldigt lovande men vi blev ganska snopna när vi insåg att det i själva verket rörde sig om två ankdammar. Ett varv runt båda landar på ca 1.3 km och då behöver man ändå korsa en väg två gånger. Men det är ont om parker i Bryssel och många springer varv på varv i dammet och avgaserna runt ankdammarna.
Ixelles ligger mitt i stan, och Flagey, Brussels motsvarighet till Kulturhuset, finns strax intill. Det är inte bara löpare som dras dit och nu på varma sommarkvällar är händer det ganska mycket i området.
Som häromkvällen när jag rundade den sista ankdamman på vägen hem och hamnade mitt i en filmfestival... Jag fick sick-sacka fram mellan publiken och hoppa över picknick-filtar.
Långt från de skogsstigar jag helst vill springa på men också lite grann som jag inbillar mig att vinna en tävling - enda löparen, stor publik och maffig musik i högtalarna...
 
#1 - Sanna

När jag bodde i Ixelles och sprang morgonrunda runt de där två små plaskdammarna hände det en gång att en uteliggare vresigt och yrvaket ropade "Madame, c'est trop tôt!" åt mig från en av parkbänkarna :)

Svar: Nog för att jag är väldigt less på att män skriker saker efter mig när jag springer men jag tycker också att det är lite roligt att de kallar mig madame och niar samtidigt som de oförskämda.
Kari Gardelin