För skojs skull - Svett är det nya svarta

Cornwall: Hayle - Pendeen
Vi klev av tåget i Hayle 07.30 i morse efter en ganska svettig och stimmig natt på tåget,  samt en ynklig croissant och en desto större kanna te till frukost.
Lusten att att springa var ganska nära noll så vi gick den första milen till St Ives och började om dagen med en stor engelsk frukost. Frukost hjälper mot det mesta.
Det var efter St Ives som leden blev riktigt fin i alla fall. Turkost vatten, branta klippor, vårblommor och saltstänk i luften - exakt som jag föreställt mig. 
Leden var bara bitvis löpbar men det passade ganska bra med tanke på min kondition. Vi joggade när det var platt och lättsprunget och gick däremellan. 
Sammanlagt blev det nästan 50 000 steg på klockan idag och vartenda ett av dem var unikt - det var stora kliv i sidled, försiktigt tassande, balanserade på stenar,  trappsteg uppför och sluttning nedför - och det kändes ganska rejält i benen efter ett par timmar. 
Leden blev också alltmer lerig den sista milen och när vi äntligen kom fram till Pendeen fick vi skölja av skorna med trädgårdsslangen innan vi blev insläppta på vår B&B...
I morgon väntar en lite kortare sträcka med desto fler caféer ("it's more civilised" enligt kvinnan som har vår B&B) och kanske till och med solsken.