För skojs skull - Svett är det nya svarta

Episk vandring på Helvellyn
Man hade ju kunnat tro att jag skulle lyssna på min trötta ben och eget råd om Svensson-semester men det har inte gått något vidare. Torkel hade bokat in en heldag med en fjällguide för att upptäcka lite mer utmanande delar av bergen. Först hade jag tänkt stanna kvar i Ambleside men sen kom jag på att jag kunde följa med för att hänga på spa-hotellet i grannbyn Glennridding.

Sen tänkte jag att jag kunde ta tillfället i akt och köra lite teknikträning innan spa-hotellet, innan jag kom ihåg att jag tycker att det är tråkigt på spa. Glenridding ligger inte särskilt långt från Ambleside så löpteknik och sedan lugn löpning hem skulle bli perfekt återhämtning för mina ben.

Det slutade så klart så här:Jag och Torkel, samt fjällguiden och hans hund Pepper på en hisnande kamvandring längs med Striding Edge på väg upp mot toppen på Helvellyn, för att sedan fortsätta längs med Swirral Edge ned till dalen igen.

Det är en av de mest ikoniska vandringarna i Lake  District och det är lätt att förstå varför. Kammen är inte mer än en meter bred och på varje sida leder en brant bergvägg ned till en dal flera hundra meter nedanför. Utsikten är milsvid och landskapet fantastiskt. Om man vågar titta upp i alla fall. 

Kolla in Pepper som står högst upp och skäller på oss för att vi är långsamma.
Klart roligare än spa.
#1 - Löpar-Åsa

Men alltså - faaaaaan så jäkla vackert!! Helt klart rätt beslut! Så får i alla fall vi andra ta del av upplevelsen. :)

Svar: Det var otroligt vackert - de gånger jag vågade titta ner...
Kari Gardelin

#2 - Katrin

Wow!!!

Svar: Precis!
Kari Gardelin

#3 - Trail & Inspiration

Alltså förlåt för ordvalet, men är ni HELT DUMMA I HUVUDET...?!?!
Får sjukt svindel, bara av att titta på bilderna.... :-o
PS. Men självklart imponerad och glad att ni vågar. :-)

//Hälsar en höjdrädd!

Svar: Jag vet inte om jag hade gjort det utan guide... Men det är en av de vanligaste dagsturern'a i England och vi mötte en skolklass på vägen upp. ..
Kari Gardelin