För skojs skull - Svett är det nya svarta

Halloumiburgare med utsikt
Vädret var för fint för att stanna inne idag så jag drog iväg på ett microäventyr med en kompis. Planen var att paddla kajak men jag hade misslyckats med researchen och kajakuthyrningen var stängd. 
Vi deppade inte ihop för det  (jo, lite, jag hade verkligen sett fram emot att paddla men det får bli en annan gång) och istället blev det en långpromenad runt Brunnsviken. 
Jag paddlade väldigt mycket innan jag fick diskbråck och har gjort flera längre turer i skärgården. Då hade vi ofta matlag och tävlade om att bjuda på den bästa maten. Sedan dess hör paddling väldigt mycket ihop med mat för mig - till skillnad från vandring så är ju vikten inget problem heller. 
Även om paddlingen uteblev den här gången så var ambitionsnivån för maten ändå hög. Jag bjöd på halloumiburgaremed avokadosalsa och hembakat hamburgerbröd. 
Gott, även om all mat smakar fantastiskt på en solig klippa vid vattnet...
Hamburgerbröd
5 dl kokhett vatten
3 dl havregryn
5 dl mjölk
100 g smör
1 paket jäst
1 liter vetemjöl
Salt
 
Häll vattnet över havregrynen så att det blir som en gröt. Det gör att vattnet absorberas och brödet blir saftigare. Smält smöret i gröten och blanda sedan ner mjölken. Låt stå tills smeten är ca 37 grader varm innan du blandar ned jästen och till sist mjölet. Knåda ihop och låt jäsa i en timme. Forma ca 20 tekakor som sedan får jäsa en halvtimme på plåt innan de gräddas i 8-10 minuter på 250 grader.
 
Fyllning (till fyra burgare)
1 paket halloumi
1 avokado, mosad med saften av en halv citron
4 tunt skivade körsbärstomater
Spenat
Mango- och chilidressing (pga fanns i kylen)
 
Just halloumiburgare passar riktigt bra att äta ute. Det snabbt att förbereda grönsakerna medan halloumin steks på köket och du slipper ta med bestick och tallrikar. Om man dessutom som jag slabbar en hel del när man äter hamburgare är det extra tacksamt att äta den utomhus...
#1 - Katrin

Vackert! Kan inte du skriva ut receptet eller maila det ☺️

Svar: Uppdaterat med recept!
Kari Gardelin

#2 - Mari

Tusan så härligt :)

#3 - Löpar-Åsa

Åh, så gott!! Måste testa att göra det hemma själv!

Svar: Vi äter det till vardags ganska ofta, perfekt när man inte orkar laga mat!
Kari Gardelin