För skojs skull - Svett är det nya svarta

Skräp
Jag har morgonjoggat idag och det gick bra men det är inte det som det här inlägget kommer att handla om utan jag vill skriva skräp istället.
Så här var det.  Efter tre dagar med sol och sommarvärme prickade jag in nypremiären för löpningen på en morgon med duggregn och snålblåst. Morgonjogg är aldrig en favorit hos mig och rehab-jogg på bana är möjligtvis den tråkigaste formen av löpning. 
Det här gjorde att jag hade gott om tid för att se mig omkring på banan och överallt så såg jag mängder av tomflaskor. Det är ofta ganska skräpigt på idrottsplatsen men det här var på en hel ny nivå: hade det funnits pant i Belgien så hade vi pratat en väldigt generös veckopeng i pantflaskor.Jag störde mig mer och mer på de där flaskorna för varje varv och till slut kunde jag inte hålla mig utan bestämde mig för åtminstone samla ihop dem på en hög. 
Det fanns visserligen annat skräp också men skillnaden mellan sjuklig OCD och att bara vara lite knäpp är att jag kan begränsa mig så jag fokuserade på flaskorna.
Första varvet nöjde jag mig med att ta en i varje hand,  andra varvet insåg jag att enda större insats behövdes om jag inte ville springa en maraa och efter ytterligare ett par varv hade jag hela famnen full med plastflaskor vid varvning. 
Allt eftersom högen växte så började jag också känna ett visst ansvar för den. Det blev liksom min hög med skräp och man får ju inte lov att lämna högar med skräp på idrottsplatser, inte ens i Bryssel. Jag skulle vidare till Stockholm efter jobbet och det fanns inte riktigt tid att ta hand om min hög ordentligt.  
Så jag tog ett varv till på löparbanan i jakt på inspiration och hittade en hel sopsäck. 
Det känns fortfarande ganska osvenskt att lämna en sopsäck full med flaskor efter sig men idrottsplatsen blev lite prydligare i alla fall. 
#1 - Sanna

Härligt! Jag kan se det framför mig! Jag har liknande tics varje gång jag cyklar från torpet in till byn eftersom det ligger väldigt mycket skräp, framför allt olika slags förpackningar till alkoholhaltig dryck, längs hela vägen. Men har hittills inte stannat och faktiskt börjat plocka - ska göra det så fort jag kommer ihåg att ta med en sopsäck.

Svar: Tricket är ta en sorts skräp i taget, annars kommer man aldrig fram. Eller kanske välja en viss sträcka i ditt fall?
Kari Gardelin

#2 - Märta

Jag plockar alltid skräp i bajspåsar här hemma. De funkar lika bra till skräp som folk slänger längs vägkanten som till hundbajs. Fattar inte hur folk kan ha så svårt att ta hand om sitt eget skräp.