För skojs skull - Svett är det nya svarta

Soppa på kirskål
Vårt hus har en liten trädgård som till 80% består av kirskål och jag ringde mamma för att lära mig hur man får bukt med eländet. Hon har en halv livtids erfarenhet av att utrota kirskål och hennes råd kan sammanfattas med att "you can't beat them, therefore eat them". Så jag har lagat kirskålssoppa idag.
 
Ingredienser
 
Ett durkslag fullproppat med kirskål (0,1% av det jag har i trädgården)
En hackad gul lök
En skivad potatis
1buljongtärning
1 dl grädde
2 msk malda korianderfrön
Salt, peppar
Ett hårdkokt ägg
 
Kirskål påminner en del om spenat i matlagningen men är lite beskare i smaken. Jag kryddar lite extra jämfört med en vanlig spenatsoppa för att det inte ska smaka ogräs.
Fräs löken och potatisen tills de mjuknat medan du rensar kirskålen på stjälkar (samt, i mitt fall, sniglar och giftig murgröna). Tillsätt buljongtärningen , grädde, korianderfrön och till slut kirskålen. Häll på mer vatten om det behövs och låt kirskålen koka upp. Mixa och späd med mer vatten till soppan blir lagom tjock.
 
Ät med en god macka och en ägghalva medan du gläds över din seger.