För skojs skull - Svett är det nya svarta

Det här med vinter
Jag har helt tappat stinget när det kommer till vinter - jag brukade kunna hantera det mesta men efter sex vintrar i Bryssel krävs det inte många minusgrader för att jag skall ge upp och dra en filt över huvudet. 
 
Jag kommer inte alls ihåg hur man gör, vare sig det är löpning (tack för tips om Icebugs och broddar förresten!) eller cykelpendling det gäller, och när jag kommer ihåg hur så har jag glömt vad.
 
Vilken mössa får plats under cykelhjälmen (buffen så klart!)? Vad gör man med täckbyxorna man cyklar i när man är inne på en restaurang (lämnade dem på kontoret och frös nästan ihjäl under cykelturen dit)? Hur torkar man cykelvantarna på kontoret (inte alls)? Vilka lager skall man välja när det är minus tre (färre än vad jag hade i morse)?
 
Det fungerar inte mycket bättre i löpningen. Varför har jag en massa kläder som inte har reflexer? Om jag använder vintertightsen nu, vad skall jag då ha i januari när det är kallt på riktigt? Tränar folk verkligen ute så här års? Är det normalt att vara varm och kall på samma gång? Och att man går från varm till iskall på 30 sekunder så snart man stannar? 
 
Men allra oftast undrar jag var jag har lagt min filt.  
#1 - Sanna

Hehe, det där med vinterlogistik ja... restauranger bör alltid ha ett rejält kapprum där man kan krångla av täckbyxorna utan alltför mycket bök, tycker jag nästan borde vara ett lagkrav i stil med "inga råttor i köket och måste vara hyfsade löner för personalen".

#2 - Helena

Vintern har blivit mycket härligare sedan jag bestämde mig för 5 år sedan att köpa ett par ordentliga skidor. varför bara lida sig igenom dagarna när man kan ta tillvara på fördelarna?

Svar: Det är inte skidorna det är fel på, det är föret! Men annars håller jag med - om man tar tillvara på skidföre och skridskoisar så är det underbart med vinter.
Kari Gardelin

#3 - Mia

Alltså när det väl blir lite kallt i Göteborg så klagar jag massor och fryser konstant. Det händer inte när jag är hemma i Norrland...då liksom ba "I LOVE WINTER!" Vet inte vad det beror på. Kanske är det för att man är van vid barmark och regn på den här platsen...

Svar: Det är ju helt klart ovärt att det är kallt om det är barmark och regn, då kan man lika gärna stanna inne....
Kari Gardelin