För skojs skull - Svett är det nya svarta

Gym på egna villkor
Som vanligt är det styrketräningen som är min stora utmaning. Hur gör man för att tycka att det är roligt? 
 
Jag fattar ju att löpning inte verkar så himla spännande heller men då är man i alla fall utomhus. Plus att man inte behöver tänka. 
 
Däremot så hjälper det att slippa gå till ett gym, det är ju en av de allra värsta sakerna med styrketräning. 
 
Jag skall visa vårt källargym någon gång när det inte ligger det en halv Ikea-gardrob på löpbandet (pga hallrenovering) och 10 sovsäckar i en hög i ett hörn (pga stambyte i förrådet) men oavsett röran så älskar jag det. 
 
Jag sätter på P1s Söndagsintervju (rekommenderar Amelia Adamo och Birgitta Olsson) på ljudanläggningen och så är problemet med att behöva tänka avklarat. Och istället för lysrör så väljer jag stearinljus och dimmade lampor. 
 
Dessutom kan jag se ut precis hur som helst och jag gör det mesta av det också. 
#1 - Cecilia

Det här med gym och lyfta grejor har aldrig varit min grej. Jag gilla pulshöjade träning, träning där jag får ta ut mig. Men i somras följde jag med Thomas till gymmet och ja det var väl okej att lyfta lite skrot om man är två annars..... näää :)

Svar: Jag hade inte lyft ett finger om jag hade ett val men min rygg kräver ganska mycket styrketräning för att fungera så det är bara att bita ihop. Jag kör en del rodd och det är både puls och styrka så då går det lite bättre.
Kari Gardelin

#2 - Trail och Inspiration

En grej är nog att kunna göra det hemma. (Även om jag är dålig på det själv).
En annan (som jag ofta tillämpat när jag kör styrka) är att bara göra det jag tycker är kul för stunden! Planerar ALDRIG övningar innan jag kliver in på gymmet.

Svar: Mitt bästa knep är att jag får lov att fuska så mycket jag vill. Typ göra tåhävningar istället för burpees när det känns jobbigt.
Kari Gardelin