För skojs skull - Svett är det nya svarta

Helrostad blomkål med yoghurtdip
En av utmaningarna med vegetarisk mat är det lätt blir flera sidorätter och inget som är tillräckligt imponerande för att stå i fokus på måltiden. Helrostad blomkål är ett svar på det problemet - snyggt, gott och dessutom lättlagat. 
 
Blomkål
Rensa bort blad och stjälk från blomkålen. Den skall kunna stå stadigt. Koka i saltat vatten till den har mjuknat. Rosta sedan på 250 grader i 20 minuter - den skall vara gyllenbrun, på gränsen till bränd när du tar ut den. Under rostningen skall du pensla blomkålen med en blandning av smör och olivolja (50 g smör och 2 msk olivolja - rör i hop till en smet) ett par gånger. 
 
Yoghurtdip
2 dl turkisk yoghurt
1 kruka mynta
1 paket fetaost
skal från en lime
saft från en halv lime
salt och peppar
 
Mixa allt tillsammans och låt stå i kylen ett tag innan servering. 
 
Jag serverade blomkålen tillsammans med rostade körsbärstomater, quinoa med spenat och sockerärter, samt halloumiknyten.