För skojs skull - Svett är det nya svarta

Pendlings-kittet
Var tid har sin träningsform och den träningsform som passar bäst just nu är transportlöpning. Jag är upptagen på lunchen och trött på kvällarna men det finns något avskalat och enkelt i att transportlöpa till och från jobbet. Jag springer inte varje dag men det blir åtminstone ett par gånger varje vecka.
Potentialen för att det skall bli fel någonstans är nästan obegränsad när det gäller logistiken kring transportlöpning och det finns nog inget plagg jag glömt att lägga ned i ryggsäcken åtminstone en gång. För att inte prata om nycklar, passerkort, plånboken, mobilen och så vidare. 
Jag har blivit bättre på att få med mig det jag vill ha genom att ha bra rutiner: skor, kofta, jacka och handduk finns alltid på jobbet, ryggsäcken packas kvällen innan med jobbkläder och löparkläder läggs fram så att jag slipper leta på morgonen.
Jag springer alltid i samma ryggsäck, en Nathan Vapour Shadow, som tar 11 liter. Det räcker för att jag skall få med mig det viktigaste utan att ryggsäcken blir bullig och sitter dåligt på ryggen. 
 I ryggsäcken har jag en tunn drybag som håller allt torrt oavsett väder. Jag har dessutom investerat i en liten handväska som rymmer prylar som nycklar, mobil och plånbok. Det gör det lättare att hålla reda på prylarna plus att man slipper konstiga blickar när man kommer med en neongul och rosa ryggsäck på jobbmötena...
Oavsett årstid är ryggsäcken kittad med extra reflexer och lampor. Åtminstone i Stockholm innebär transportlöpning väglöpning och då är det lika bra att safea. 
#1 - Zandra

Hur funkar duschen i Stockholm? Någon som knycker duschmunstycke här?

Svar: Inte ännu - och vi delar våningsplan med UDs alla fastighetsskötare så jag har höga förhoppningar om att det skulle fixas snabbt i sådana fall!
Kari Gardelin