För skojs skull - Svett är det nya svarta

Vegetarisk stroganoff med tofu
Det är den vegetariska världsdagen idag och det är så klart min nästa bästa dag efter kanelbullens dag (som kommer nu i veckan!). Så istället för att skriva en race report om Tjurruset ("Det var inte graciöst, men det var lerigt" är kortrecensionen från min kompis) så får ni ett recept på en vegetarisk tofu stroganoff istället. 
 
500 g passerade tomater
1 gul lök
2.5 dl matlagningsgrädde
200 g rökt tofu med sesam
1 strimlad sötpotatis (liten)
1 buljongtärning
1 msk socker
1 msk balsamvinäger
 
Stek löken och sötpotatisen ett par minuter. Lägg sedan i tärnad tofu,, grädde, tomater, buljongtärning, socker och balsamvinäger. Låt puttra i 5-10 minuter.  Jag slängde också i ett gäng körsbärstomater som jag hittade när jag rensade frysen i går. Servera med ris. 
 
Rökt tofu är förresten något vi upptäckt sedan vi flyttade hem och använder i allt - pyttipanna, sallader och grytor. Tofu blir lätt ganska smaklöst i västerländsk matlagning så den här varianten (som skulle få varje kinesisk kock att gråta av förtvivlan) är guld värd. 
Om Tjurruset kan jag bara säga att jag först ställde mig under trädgårdsslangen i tio minuter innan jag ens gick in i huset, sedan duschade en halvtimme och att jag FORTFARANDE inte fått bort all lera. Men det var väldigt roligt.