För skojs skull - Svett är det nya svarta

Premiärtur på stilla vatten
Det är inte mycket kvar på årets kajaksäsong, speciellt inte om man är ovan med sin en motionskajak och därför kan räkna med ofrivilliga bad, så i helgen tog jag mig själv i kragen och lyfta rumpan ur soffan för att testa kajaken. 
 
Först gick jag och Torkel en promenad med kajaken på släptåg. Det krävdes lite pyssel för att få rätt på allt men med lite övning tänker jag mig att jag kan rådda allt själv. 
 Under promenaden till ån gjorde jag en lista på allt jag var nervös över inför premiärturen: att ryggen inte skulle hålla, att jag skulle simma klädsim med en kajak på släptåg i 13-gradigt vatten och att allt skulle kännas så besvärligt att jag aldrig paddlar igen. 
Men det gick bra! Det var vingligt som bara den och jag vågade knappt röra mig när jag väl var i kajaken men jag plurrade inte. En lärdom inför nästa tur blir dock att inte paddla med Hoka - sulorna är så tjocka att knäna gick upp till hakan i kajaken. Med rakare ben och bättre sittställning blir det nog lite stabilare också. 
 
Vattnet var precis så spegelblankt som jag tänkt mig och tystnaden lika total. Jag paddlade längs med Brotorpsån mot Söderbysjön och längs med ån växer buskarna så tätt att ingen kommer fram landvägen.Det var en blandning av dramatiska klippblock och djungel men oväntat fina paddelförhållanden ändå - trots att jag såg två bäverhyddor fanns det inga träd fällda över ån!
 
Trots att jag sprungit, simmat och åkt skridskor i det här området i flera år har jag aldrig följt ån tidigare och jag älskar att kajaken ger mig ännu ett sätt att uppleva naturen. Det är så fascinerande med friluft att varje upplevelse är unik, även om man rör sig i samma områden.
#1 - Isabell Hedberg

Ser så härligt ut! :D
Kram!

#2 - Zandra

Jättefint!!