För skojs skull - Svett är det nya svarta

Lo-lo-lo-lo logistik
Jag har kommit på vad det är jag inte gillar med löpning på vintern. Det är inte kylan, eller mörkret. Inte heller är det halkan eller tjälfrusna knaggelstigar. 
 
Nej, allt det där kan jag leva med och till och med uppskatta. Jag gillar väder - ju mer väder desto mer levande känner jag mig - och är vare sig rädd för mörker eller kyla. 
 
Istället är det logistiken som skaver. Ett ändlöst packade av träningsväskor och planerande av kläder: de här vantarna är för löpningen men är för kalla för att cykla i. Springer jag till jobbet har jag ingen vinterjacka när jag skall köpa lunch. Jag behöver dubbade skor när det är isigt på kvällspasset men vill inte transportlöpa med dubbar på asfalt. Om det är fem minus på morgon, behöver jag då långkalsonger under tightsen när jag skall springa på kvällen? 
 
Idag föll logistiken och pannlampan låg kvar hemma medan jag befann mig någonstans mellan jobbet och Hammarbybacken. Då spelar det ingen roll att jag har optimerat överdragsklädsel, fixat så att alla prylar får plats i löparryggsäcken, letat fram en extrajacka till i morgon och planerat arbetsdagen så att jag skall gå tillräckligt tidigt för att kränga på mig fyra lager inne på damernas toalett.
 
Utan pannlampa kan jag ändå inte springa backintervaller i Hammarbybacken med Stockholms Gerillalöpare. 
 
Istället blev det en ensam och väldigt lugn runda i min hemma-skog. Med pannlampa.
#1 - Hanna Karlsson

Och så säger de att löpning är enkelt och man inte behöver något särskilt. Det är bara att springa..... Pyttsan vill jag säga. Väldans fin bild på trädet måste jag säga. Älskar rimfrosten!

#2 - Löpar-Åsa

Tidigare år har jag njutit av vinterlöpning, för det har fått mig att känna mig så jäkla duktig, att sticka ut när det är kallt, halt och mörkt. Men i år känner jag att det inte går. Det blir för mycket prestation och det fixar jag inte just nu. Så jag tänder ljusen i mitt yogabadrum och stannar där istället!

Svar: Alla kvinnor borde ha ett eget yogabadrum med tända ljus där de kan stänga in sig!
Kari Gardelin

#3 - Märta

Det jag inte gillar med löpning på vintern är att jag bor på ett ställe där det alltid är blaskigt på vintern. Snöblask, lerblask, vattenpölsblask, you name it. Längtar efter vinterlöpning på stelfrusen mark eller på knarrande snö.

Svar: Den sortens vinterlöpning är en myt. Händer två gånger om året i Stockholm i alla fall.
Kari Gardelin