För skojs skull - Svett är det nya svarta

Muurikkan är invigd!
En del av charmen med en Muurikka är att den passar bra till lite större måltider (alla som försökt att koka pasta åt mer än två personer i den lilla kastrullen som följer med ett Primuskök vet vad jag menar!).
 
Min Muurikka är den minsta modellen och har en diameter på 45 cm vilket skall vara lagom till fyra personer. Vi testade att laga tacos häromdagen och hade inga problem med att få plats med ett urval av grönsaker, tofu och annan fyllning - med lite god vilja och en del trix hade vi kunnat laga mat till fyra till!
 
Muurrikkan är som gjord just för tacos - speciellt så här i jultider när det ofta finns lite smått och gott i kylen som kan passa. Jag frästa upp grönkål, röd kål, svamp, sesam-tofu, sojafärs och paprika och hade dessutom plockat med ett urval av såser och ost.
Väldigt enkelt och väldigt gott - precis som friluft kan vara när det behövs. Vi hade bara ett par timmar på oss innan våra vänner behövde åka från Stockholm och då passade det bra att gå till en rastplats i kanten av Nackareservatet, bara en dryg kilometer hemifrån.
 
Ett äventyr måste inte vara långt eller jobbigt för att vara mysigt!
#1 - Sara

Muurikka är kul! Jag är så glad att jag numer har en egen. Men, det finns faktiskt en ännu mindre :)

Svar: Hmm, jag kanske behöver en till?
Kari Gardelin

#2 - Mia

Precis! Vi satsar bara på nära äventyr just nu. Hade en typiskt magisk grillkväll under julledigheten. Den lever jag fortfarande på <3 Känner att jag behöver en muurikka!