För skojs skull - Svett är det nya svarta

Mars mars måne
Det har inte hänt så mycket sen sist - jag är fortfarande gipsad och har fortfarande ingen valp - men mars är oändligt mycket bättre än februari ändå. I februari var strategin att sitta hemma och spara pengar och semesterdagar till sen när allt blir roligt igen men det var, inte helt oväntat fruktansvärt tråkigt. Så i mars gör jag tvärt om och tröst-spenderar både tid och pengar. 
 
Med tanke på att det finns Mount Everest-klättrare som saknar ben så kommer det kanske inte som en överraskning för någon annan än mig att man kan göra väldigt mycket med en bruten handled. 
 
Om man har turen att få hänga med Katrin så kan man till exempel utforska ett fruset vattenfall utanför Åre... 
...och äta en fantastisk middag med utsikt över fjällen.
Eller så kan man springa med världens bästa fd inneboende som precis har flyttat till Oslo. Så här fint är det i Oslo: 
Och eftersom jag har en tedens att göra saker ordentligt så drar jag till Gotland den här helgen och sen åker vi till Skåne och firar påsk i Mölle ett par dagar efter det.
 
Det finns inget som är så riskabelt som att lämna mig i soffan med en dator när jag har tråkigt.
Status på eländet
Jag var på sjukhuset för omgipsning häromdagen och det gick både bra och dåligt. Egentligen gick det mest bra - handleden är helt läkt och båtbenet ligger som det ska -  men metalt tog jag bara in den dåliga nyheten: jag ska vara gipsad fram till mitten på april. 
 
Istället för att fira avgipsning får jag alltså fira att det är två veckor kvar med gips när vi ska springa Kullaleden. 
 
Ja, jag började gråta på sjukhuset. Min läkare var ganska hårdhjärtad (eller van vid folk som får betydligt värre besked) men jag har lyckats förhandla mig till två saker. De ska avgipsa på en måndag istället för på en tisdag och så får jag byta gips igen efter tre veckor. 
 
Här är de andra bra nyheterna:
  • Det nya gipset kliar lika mycket som det gamla. Det är en bra nyhet eftersom det bevisar att det inte är min löparsvett som förstört det 
  • Handleden är mycket starkare nu och jag kan hålla armen vågrätt utan att det gör ont. Det har revolutionerat min löpteknik (jag har sprungit med handen i högläge tryckt mot axeln fram tills nu). 
  • Jag har hittat åtminstone två nya styrkeövningar jag kan göra och som inte bara tränar benen. 
  • Fingrarna fungerar lite bättre, jag kan tex använda vänsterhanden lite grann när jag tar på mig strumporna. Det sparar ca tio minuter varje morgon.
  • VÅR VALP FÖDS OM TVÅ VECKOR.
Den revolutionerade löptekniken.