För skojs skull - Svett är det nya svarta

Många strängar på sin lyra
... och flera träningspass i schemat. Igår var det meningen att jag skulle göra ett dubbelpass med simning och vattenlöpning men kroppen var trött och huvudet ovilligt. Jag blev kvar på jobbet till alldeles för sent och det kändes för stort att ge sig i väg till simhallen. 
 
Så istället blev det något som kräver mindre självdisciplin, nämnligen kortversionen av mitt sjukgymnastikpass som bara tar 30 minuter. 
 
För mig är flexibilitet och variation lite av hemligheten med att kunna träna så mycket som jag gör. Vissa dagar går det av bara farten att träna både på lunchen och på kvällen, och andra dagar är det en större bedrift att klara av en kvarts hopprep efter jobbet. Det gäller att hitta just den tränings-biten som passar i det mentala och kroppsliga pusslet. 
 
Nu låter det som om jag är något sorts proffs på att känna efter men så är det verkligen inte. 
 
Jag börjar motvilligt att acceptera att en träningsfri dag inte nödvändigtvis är en vilodag. Det är ingen hemlighet att jag gillar att träna och vilodagar är något jag aktivt behöver planera in. Länge planerade jag in dem på knökfulla dagar då jag jäktade mellan möten och hållpunkter och körde på som en duracellkanin på speed. Och sen fattade jag inte varför jag alltid kände mig trött.
 
Nu försöker jag ha vilodagar där jag faktiskt vilar. Inte så att jag behöver ligga i soffan hela dagen men tempot skall åtminstone vara lite nedskruvat. Känslan och lusten får styra och sen spelar det inte så stor roll om det blir sovmorgon och soffläge eller höstpromenad och cykelutflykter.
 
Jag kan verkligen inte säga att jag är fullärd när det gäller vilodagar men jag har åtminstone fattat teorin och det är ett stort steg i rätt riktning.