För skojs skull - Svett är det nya svarta

Lyssnar på den inre latmasken
Jag skulle ha simmat idag men när det var dags att gå från jobbet hade jag inte alls någon lust. Och det skall ju vara lustfyllt att träna. 

Dessutom är det meningen att det här skall vara en vilovecka och då får min inre latmask diktera villkoren. 
 
Istället skall jag köra lite sjukgymnastik och yoga hemma i lägenheten och så skall jag pyssla en massa. Det är inte klokt hur mycket fix och småplock som ackumulerar sig under en veckas frånvaro. Till 90% är det ren och skär vardagsadministration, räkningar, tvätt och mejl. 
 
Men de resterande 10% är planering inför nästa äventyr och det är så in i bomben mycket roligare. 
 
Vi skall vara med i en tre-dagars löpartävling i England där man behöver stå för maten själv. De transporterar visserligen grejerna mellan nattlägrena men utrymmet är begränsat och maten behöver vara enkel och hållbar. 
 
Vi kommer att grunda med Norska försvarets torrmat, vårt standardalternativ för enklare friluftsmat. Till fjälls brukar vi äta den till lunch och sedan laga riktig mat till middag men de här gången skall den få utgöra basen i våra två lagade måltider. 
 
Att leva på ris i basilikum - ens i två dagar - är inget alternativ för mig och om jag skall ha roligt måste maten pimpas. Så ikväll skall jag torka aubergine.