För skojs skull - Svett är det nya svarta

The End of an Era
Idag är det ju den sista augusti och det är ett viktigt datum eftersom jag har lovat min sjukgymnast att göra det nuvarande sjukgymnastikprogrammet exakt till september. Och eftersom september är i morgon tar sjukgymnastiken slut idag. 
 
Programmet har bestått av ett 30-minuters pass som jag gjort två gånger i veckan sedan maj. Fokus här har främst varit på att stärka upp min vänstra sida som varit svag ända sedan diskbråcket (och eventuellt innan dess också), både benet, höften och corestyrkan. 
 
Dessutom har jag haft två övningar som jag har gjort varje dag för att stabilisera vänster axel som har en tendens att dra iväg vid belastning. 
 
Om ni vill ha ett tips från mig, aka Drottningen av Rehab, så är det att komma överens om tydliga slutdatum för varje program. Hade inte jag vetat att allt det här tråkiga skulle ta slut i september så hade jag aldrig stått ut genom hela sommaren. Kräv slutdatum!
 
Officiellt skall det här vara slutet på min sjukgymnastik men jag tvivlar. För mig handlar prehab-projektet om att identifiera den svagaste länken och jobba bort den. Min svagaste länk just nu är min droppfot som snabbt protesterar när jag skruvar upp träningsmängden. Just nu strular hälsenan - inte så mycket så att jag får lov att tycka synd om mig själv på riktigt men tillräckligt mycket för att jag inte skall springa som vanligt.
 
Jag skall tillbaka till Access Rehab nästa gång jag är i Sverige så vi får se vad domen blir då.
#1 - Rund är också en form!

Det är nog lite så (tyvärr). Även om rehab är tråkig och prehab (om möjligt) ännu tråkigare, så är det så himla viktigt att göra det regelbundet. (Säger jag och kastar sten i glashus)..... *harkel* ;-)

Kram M

#2 - Mia

Jag ska bli bättre på att förebygga....har jag sagt i typ 5 år. Väl kämpat genom sommaren!

#3 - Linda

Hurra! Äntligen fri! Nu kan du få nya roliga övningar!

Svar: Ja! Nu skall jag också göra pistols och 32 burpees! Hurra!
Kari