För skojs skull - Svett är det nya svarta

Tack alla nakna kvinnor!
Jag har alltid haft en bra relation med min kropp. Ingen ångest, ingen hets och inget självhat.  För det tackar jag träningen. Inte för att jag alltid har tränat och därför haft en vältränad kropp och inte heller för att jag uppskattar allt min kropp klarar av, även om det också är viktigt. Det är liksom svårt att tycka illa om lår som burit en flera mil på vackra vandringsleder. 
 
Det finns något annat i träningen som har gjort att jag accepterar min kropp och det är alla nakna kvinnokroppar jag har sett genom åren i olika omklädningsrum. Jag måste ha sett tusentals kvinnor byta om och duscha, det är tusentals magar, lår och bröst i olika former, storlekar och åldrar. Ingen av dem, exakt ingen, har sett ut som kvinnorna på reklamaffischerna. Och då kan man rimligtvis anta att de jag har sett har varit relativt vältränade och hälsosamma - det är ju därför de är i omklädningsrummet. 
 
Jag har spanat in dem alllihopa och konstaterat att min kropp är helt normal, den ser ut precis som alla andra kroppar. 
 
Just nu spanar jag lite extra på äldre kvinnor, gärna de som är 70+ med hängande bröst och rynkiga magar. En dag kommer min kropp också att se ut så och då kommer jag att acceptera det. Jag försöker gissa vilken sorts hängbröst just mina bröst kommer att bli, hur min rumpa och min mage kommer att förändras i takt med att jag åldras. Jag har aldrig sett ut som på reklamaffischerna och ju äldre jag blir desto längre bort kommer jag från det idealet. 
 
Tack vare alla nakna kvinnor jag har sett i omklädningsrummet har jag redan förlikat mig med den tanken. 
 
 
Om hon hade sett lika många kvinnolår som jag hade hon inte velat gömma sina egna. 
#1 - Sanna

70+, vilken framförhållning du har!

Svar: Eller så är det ren optimism - eventuellt händer det en del grejer innan dess också!
Kari

#2 - Mia

Jag är 35 år och har fortfarande inga bröst. Vad fan ska då hänga när jag blir 70?!

Svar: Det hade du vetat om du inte insisterat på att byta om i all ensamhet i ett omklädningsrum på jobbet varje dag. Testa Friskis, de är ganska bra på att nå ut till olika åldersgruppper. Fast simhallar är bäst, även riktigt gamla människor simmar. (Men svaret är rumpan.)
Kari