För skojs skull - Svett är det nya svarta

Det räcker nu!
Precis som alla andra var jag chockad över händelserna i Paris och kände att världen plötsligt blivit en lite mörkare och kallare plats. Men Stockholm kändes fortfarande tryggt och våldet var långt borta.
 
Allt blev så mycket mer påtagligt när jag kom till Bryssel i morse. Flera av terroristerna bodde här och säkerhetsnivån är på topp just nu. Gatorna är tomma, parkerna är stängda och det finns poliser överallt. När jag kom fram till jobbet var min gata avspärrad och poliser med automatvapen hindrade mig från att gå vidare. Det stod en misstänkt bil utanför kontoret och de väntade på att bombexperterna skulle komma. 
 
Jag vandrade hem genom de öde gatorna med tårar i ögonen. Jag tycker inte om den här nya världen som träder fram, mörkret skrämmer mig och jag är lika rädd för terrorism som för de brinnande flyktinganläggningarna hemma i Sverige.

När samhället blir alltmer polariserat blir det viktigare att välja sida och idag har jag valt att ta emot en flyktingfamilj i min lägenhet. Transitboendena är fulla i Bryssel och i väntan på att få registera sig som asylsökande sover flyktingarna på gatan utanför det belgiska Migrationsverket. När Sverige stänger sina gränser öppar jag min dörr. 
 
Världen må vara en kallare plats men den här veckan kommer åtminstone tre personer att få sova i ett varmt rum. 
#1 - Anna (orka mera)

Fint av dig!

#2 - Träningsblogga - Ida

Så otroligt fint av dig. Blir alldeles tårögd. <3

#3 - Sanna

Heja Kari!

#4 - Katrin -Katrins äventyr

Tänkte på dig igår när gripandet i Bryssel dök upp, försöker tänka mig hur det känns att bo där men svårt att förstå.
klok och tänkvärd inlägg du skrivit idag! Sen är du grymt bra som öppnar ditt hem. Heder till dig!