För skojs skull - Svett är det nya svarta

Två personbästa! På en dag!
Jo men jag har ju gjort gröt. Och ÄTIT gröt, vilket är om möjligt ännu mer anmärkningsvärt.
 
Efter gårdagens plötsliga gröt-entusiasm, googlade jag fram ett recept (en del gryn, två delar vatten och så lite salt) och satte igång i morse. Då var entusiasmen helt borta och hade det inte varit för att jag bloggat om det kvällen innan kan jag lova att jag ätit yoghurt med hallon och banan precis som vanligt!
 
Eftersom det fanns en överhängande risk för att det här inte bara skulle bli den första utan också den sista gången gjorde jag två sorters gröt, på både havregryn och dinkelflingor.
 
Det tog ett tag innan jag fattade att jag behövde använda hushållsassistenten för att mixa grynen - först försökte jag med stavmixern och då blev det gryn överallt utan att grynen för den skull blev särskilt mixade.
 
Eftersom vår tids mottot är att det inte har hänt om det inte finns på bild kommer här ett foto på en halväten portion gröt. 
Notera HALVÄTEN. Därmed har jag alltså ätit mer gröt på en dag än vad jag gjort i hela mitt liv sammanlagt. Jag kan inte påstå att det var särskilt gott men jag kunde äta den utan att vilja kräkas och det är en framgång i sig. 
 
Havregrynsgröten (till vänster) har bevisligen gått ned lite lättare än dinkelgröten men godast av allt var valnötterna. 
 
Sen transportlöpte jag till jobbet och slog därmed också rekord i hurtighet. 
#1 - Hanna Karlsson

Det blir kanske lite godare med lite mjölk till, det där ser lite torrt ut. :-)Härligt med en löprunda till jobbet.

Svar: Hmm, undrar om det går att lösa med mjölkpulver?
Kari

#2 - Sanna

Om du äter den sådär kan jag förstå att du tycker gröt är tråkigt! Gröt ska ätas med halva tallriken full av god sylt/bär, en stor portion mjölk och så gröt ngnstans där i mitten... :)

Svar: Jag försöker simulera en fjällmiljö men det går absolut att utveckla receptet. Jag har tidigare försökt göra gröt med blåbärssoppa istället för vatten men jag tänker mer på torkade äpplen eller kokosflingor.
Kari

#3 - Camilla

Skulle nog göra den lite lösare, koka med mer vatten.
Har du testat att ha jordnötssmör i? Sen är toppingen allt;) Min favorit är jordnötssmör i och toppat med hallon och avokado. Annars kan man ha i ägg, smör, kokosolja eller grädde, kanske helt lätt att ha med i fjällen:)