För skojs skull - Svett är det nya svarta

Butternut squash
Den vegetariska motsvarigheten till kycklingsoppa som botemedel mot förkylning är mat gjord på butternut squash och som tur är köpte jag hem en pumpa, så stor att jag behövde båda händerna för att lyfta den, precis innan jag blev förkyld. 
 
När man lever i ett land utan kantareller lär man sig att hitta andra grönsaker som gör livet värt att leva på hösten och butternut squash är en av dem. 
Här rostad i en sallad på Belugalinser, ärtor, persilja och getost.
#1 - Katta / Move it Mama

Åh ja, butternut är UNDERBART gott. Vi brukar hyvla den tunt på pizza av valfri botten, och sedan på med en massa ost. Yum!

Svar: Det där var veckans bästa idé, och på en måndag dessutom! Jag tänker parmesan, eller kanske manchego.
Kari

#2 - Matsdotter

Jag läser ofta om butternut squash... men jag har aldrig testat det. Kanske dags nu?
:)

Svar: Alla dagar är en bra dag för butternut! Den är ganska söt så jag brukar matcha antingen med något syrligt (lime, äppelcidervinäger, vitt vin) eller något salt (getost, feta) för att få balans.
Kari

#3 - Katrin

Jag tror jag skulle tycka om butternut squash :) Så därför saknade jag receptet...eller om du har nått annat bra recept så får du gärna dela det

Svar: Jag är inte så bra på det där med recept men ungefär så här gjorde jag: skär pumpan i bitar och rosta den i ugnen. Jag tog sedan lagom mycket till den här salladen och jag gjorde soppa (med mycket lime, äppelcidervinäger och en slatt grädde, samt getostkräm till) på resten dagen därpå. Själva salladen bestod av 2 dl Belugalinser, 1 dl frysta ärtor och ett knippe persilja, samt en färdig passionsfruktvinäger. På det smulade jag en skiva getost.
Kari

#4 - Mia

Har aldrig köpt eller ägt en pumpa i hela mitt liv. Känns som om det är dags att ändra på det nu. Ser supersmarrigt ut!