För skojs skull - Svett är det nya svarta

Fotvänliga löparskor
Jag kämpar på med mina fotövningar (har bara missat tre dagar hittills) men det är väldigt oklart om jag blir starkare.  Hur märker man det?  Jag hatar att göra sjukgymnastik när man inte kan mäta framstegen. 
 
Hur som helst tänktejag passa på att tipsa om fotvänliga skor!
 
Egentligen är det nästan omöjligt att tipsa om löparskor efter ett par skor som är rätt för en person kan vara helt fel för någon annan. Skor måste provas men jag vill ändå nämna två märken som är värda att just provas om man har lite känsliga fötter. 
 
Allra skönast är Altra, ett ganska nytt skomärke som har satsat på en foträt modell. Till skillnad från vanliga skor som är runda framtill är Altra formade med lite extra utrymme för stortån och en lite större tåbox än vanligt. Det är helt enkelt en sko som uppmuntrar till spretiga och aktiva tår. 
 
Skorna är också zero drop, dvs det är ingen höjdskillnad mellan hälen och tårna. Det innebär också ett mer "naturligt" löpsteg - som dock kan belasta hälsenan lite extra om man inte är van. 
Altra Lone Peak - trailmodellen. 
 
Allra oftast springer jag i en sko från Hoka One One. De är tjockare än vanliga skor och dämpar därmed stötar mycket bättre. Utan Hoka hade jag nog inte kunnat springa idag med tanke på min känsliga rygg och dysfunktionella vänsterfot. Mitt löpsteg är lite asymmetriskt och fotisättningen på väster sida är inte helt rätt men Hoka absorberar det mesta och skyddar ryggen och lederna från alltför mycket påfrestning. 
 
Det är inte direkt snygga skor men jag tröstar mig med att man kan se dem allt oftare på stora ultra-tävlingar. Det blir ju lättare att springa i fula skor när världseliten också gör det!
Hoka One One Stinson Evo. På Gröna bandet skall jag springa med deras Speed Goat. Det passar ju mig, ha ha. 
#1 - Sanna

De där Altra ser väldigt bekväma ut!

#2 - Rund är också en form!

Kari "speed goaten"... Hihi! ;-)
Himla skönt när man hittar de där skorna som man bara älskar!

#3 - bureborn

Vilka skor som passar är verkligen högst personligt, men andras tips är ändå superintressanta! Jag har sneglat på Hoka (och lett lite för de ser ju fakriskt rätt extrema ut :-)) när jag drömt om längre löpäventyr. Har dpck aldrig lyckats hitta ett par i min storlek att prova på någon sportaffär. Inte direkt den typ av sko man chansar på och köper oprovad...

Svar: Inte den typen av sko man köper för utseendet heller... Men jag tror på allvar att det är tack vare Hoka jag kan springa idag.
Kari