För skojs skull - Svett är det nya svarta

Chockad
Än en gång har vi vaknat upp till tjutande sirener och rubriker om terrorism. Den här gången är det inte bara ett hot, utan det är på riktigt. Två bomber har sprängts på flygplatsen i Bryssel, där vi var i söndags och där vi hade kunnat vara idag om vi hade lyckats boka om vår flight till Mallorca. Där Torkel är två gånger i veckan. 
 
En bomb har sprängts på tunnelbanan, på stationen som ligger 100 meter från mitt jobb. Jag cyklar förbi den varje morgon, ungefär vid den tiden. Just idag jobbar jag hemifrån och sitter i säkerhet i vårt vardagsrum. 
 
Jag sitter klistrad vid nyhetssidor som uppdateras varje minut, varje rykte rapporteras och ingen vet vad som händer. Har hänt eller kommer att hända. 
 
Ingen kan berätta om någon av alla mina vänner, som alla skall resa hem över påsk, som fanns på flygplatsen, ingen vet vilka av mina kollegor som befann sig på tunnelbanestationen på väg till jobbet. 
 
#1 - Nipe

*ryser*... Hoppas du får tag på alla vänner och kollegor och att de är i säkerhet.Kram!

Svar: Det verkar som om alla är ok, även om jag känner tre personer som var på det där tåget i Maelbeek i morse. Fy fan.
Kari

#2 - Åsa

Så skönt ändå att höra att DU är i säkerhet! Men fy faaaaaaan, för terrordåd! Man blir så oerhört rädd och arg! Vart är vi på väg?

Svar: Jag blir mer och mer orolig för världen varje dag. Skall det aldrig ta slut? Vi har suttit klistrade framför datorerna och lyssnat på sirerna utanför hela dagen och undrat vad som händer.
Kari

#3 - bureborn

*suckar lättat* över att du och Torkel är i säkerhet. Blev så där orolig som man blir när någon man "känner" befinner sig i närheten av sådana här fruktansvärda händelser. Lättad men samtidigt ledsen och sorgsen över de människor som dött och skadats, över terrordåd som sår rädsla och hat och över vad det gör med oss och den värld vi lever i.

Svar: Det känns väldigt nära och verkligt, samtidigt som jag tänker på alla som lever så här varje dag i andra delar av världen. Det skrämmer mig också att jag vet att sådana här händelser kommer att generera mer hat och våld.
Kari

#4 - Träningsblogga - Ida

Den här världen är helt vidrig.

Svar: Och det känns som om det blir värre för varje dag. Förut kändes det i alla fall som om jag hann bygga upp någon sorts försvar mot alla dåliga nyheter men nu väller de över mig snabbare än jag hinner tänka. Flyktingkatastrof, terrorattacker, klimatförändringar, tiggare - allt flyter samman och blir ohanterlig. Jag känner mig så maktlös.
Kari

#5 - Katrin -Katrins äventyr

Svårt att hitta ord men var försiktigt och ta hand om dig, på alla vis. Tänkte genast på dig imorse när jag hörde det.

#6 - Katrin -Katrins äventyr

Svårt att hitta ord men var försiktigt och ta hand om dig, på alla vis. Tänkte genast på dig imorse när jag hörde det.

#7 - Katrin -Katrins äventyr

Svårt att hitta ord men var försiktigt och ta hand om dig, på alla vis. Tänkte genast på dig imorse när jag hörde det.

#8 - Katrin -Katrins äventyr

Svårt att hitta ord men var försiktigt och ta hand om dig, på alla vis. Tänkte genast på dig imorse när jag hörde det.

Svar: Jag är bara oerhört glad och tacksam över att den långa rad omständigtheter som innebar att vi båda två var i lägenheten i morse när det hände. I vanliga fall skulle jag ha varit på väg till jobbet, och Torkel skulle ha varit i Finland.
Kari

#9 - Märta

Nej nej nej. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att behöva uppleva det på så nära håll. Kollade in här redan i förmiddags för att se så att ni var ok, men dröjde med att skriva något för jag kom inte på nåt som var "tillräckligt". Kommer fortfarande inte på nåt som känns tillräckligt, det är bara så hemskt.

Svar: Jag kan inte heller komma på något "tillräckligt" och då har jag också funderat hela dagen. Det finns ju inget man kan säga. Jag pratade med en vän som var på tåget i Maelbeek i morse och kunde inte komma på ett enda tröstande ord.
Kari

#10 - Åsa

Fy vilken skräck, kan bara ana din chock och alla tankar. Så nära er som det kan bli. Skönt att ni inte var där vid feltidpunkt. Vart är världen på väg? Det känns som man inte kan vara säker någonstans snart. Ta hand om er och hoppas ni snart hör ngt från era vänner och kollegor.

#11 - Nina

Hittar inget att säga, men ♥

#12 - Mia

Kram Kari. Jag var inne här och läste igår men tappade all ord att formulera något... Mitt i denna sorg och detta elände är jag glad att du är fysiskt ok <3 Och likaså verkar ju dina vänenr vara. Kram igen.

#13 - Sara i Åre

Hemskt!! Tänkte på dig på en gång när jag hörde om det. Kram!