För skojs skull - Svett är det nya svarta

Härligt höstigt på Gotland
Jag är på Gotland och fyller på förråden. Med luft som doftar hav. Med himmel och horisont. Med kvalitetstid hos mina föräldrar. Med våfflor och solsken och knastret av kalksten under skorna. 
Vädret har varit helt fantastiskt idag och vi kunde sitta ute på terrassen (visserligen insvepta i filtar) med våffeljärnet inpluggat i förlängningssladden. 
Hösten är härlig sådana här dagar när små rester av sommaren dröjer sig kvar och solen fortfarande värmer.
Det är förmodligen den allra sista dagen det fortfarande känns så - det skall bli frost i natt och kanske kanske kommer den första snön dessutom . Jag gillar det här med hösten,  kontrasterna och det oförutsägbara. Hur man anpassar sig efter vädret och kan njuta lika mycket av att promenera i solen som att kura skymning i storm.
#1 - Katrin -Katrins äventyr

Åhhhh!! Våfflor och Gotland, din lycka är gjord. Jag behöver boka in Gotland i mitt liv!

Svar: Det är inte en självklar kombo men hemma hos mina föräldrar finns det alltid en påse pulversmet i skafferiet. Bästa fikat!
Kari Gardelin

#2 - Nipe

Åh, väderkvarnen, vilken fin bild! Gotland... hm, det är 13 år sen sist. På tok för länge helt klart. Jag säger som Katrin, jag behöver lite Gotland i mitt liv.

Svar: Alla behöver mer Gotland i sina liv. Mer väderkvarnar också!
Kari Gardelin

#3 - Nina

Höst är skönt!

Svar: Både skönt och vackert! Jag önskar bara att hösten kunde följas av en kall och snöig vinter så skulle jag vara nöjd.
Kari Gardelin

#4 - Linn%E9a

Jag hade alltid våffelmix hemma tills jag insåg hur lätt det var att göra egen smet. Den enda ingrediensen som kan fattas hemma är mjölken, annars brukar allt finnas hemma. Här är det recept jag brukar följa:
https://lillahusetpagarden.wordpress.com/2015/05/09/vafflor/

Svar: Vi upptäckte ett större problem när vi skulle göra våfflor i Stockholm tidigare i veckan (det har blivit mycket våfflor den senaste tiden!) och sladden till våffeljärnet var spårlöst försvunnen. Det blev våffel-plättar istället och det gick också ganska bra!
Kari Gardelin