För skojs skull - Svett är det nya svarta

Run streak i januari
Pace on Earth har lagt upp en utmaning om att köra en run streak i januari och jag är så klart på. Reglerna är enkla: man skall springa minst en engelsk mile (1.6 kilometer) eller 20 minuter, varje dag under januari. 
 
Ellen har skrivit väldigt bra om sin run streak på fantastiska 1000 dagar och menar att det har hjälpt henne att sänka kraven och få till mer lustfylld träning. 
 
Det är exakt det jag vill ha och behöver just nu. Jag är inte alls sugen på någon mastodont-utmaning där jag tvingar mig själv att köra tuffa pass fast jag inte orkar egentligen och vill inte ha någon tävling i kalendern som bara skapar ångest. 
 
Men däremot behöver jag en liten knuff för att få till min träningsrutin igen. Träningen har inte alls rullat på under hösten och det har varit helt ok - det har funnits bra skäl till det och jag är nöjd med att jag har lyssnat in mig själv och tagit det lugnt. 
 
Jag vill orka dra ut på helgäventyr på Sörmlandsleden och hänga på spontana långpass. jag hatar när formen begränsar vad jag kan göra och jag måste välja mellan att åka skridskor och skidor för att jag inte klarar att hålla igång hela dagen. 
 
Det finns så mycket jag vill göra under 2018, vårt första hela år i Stockholm, och om jag skall orka med ens hälften av det så är en run streak i januari precis vad jag behöver!