För skojs skull - Svett är det nya svarta

Balansövningar
Jag kan inte påstå att jag rehabbar min stukade fot på ett föredömligt sätt just nu men jag har inte helt gett upp. Det har gått drygt två månader nu sedan jag stukade den i Cornwall och jag har ungefär lika bra balans i båda benen. 
 
Det säger ju inte så mycket eftersom jag har kroniskt nedsatt balans på vänsterbenet - där jag har en droppfot - och alltså fortfarande är ganska vinglig. Som en kompromiss tränar jag balans på båda benen, vilket gör det hela exakt dubbelt så jobbigt. 
 
Jag använder gärna balansplattan men eftersom jag flänger ovanligt mycket mellan Stockholm och Bryssel just nu så varierar jag mellan ett par olika övningar som inte kräver några redskap. 
 
Åtminstone för mig är vanliga enbenshopp något av de svåraste som finns. För att riktigt utmana alla muskler i foten och fotleden så brukar jag hoppa i olika riktningar med utgångspunkt i mitten av en stor fyrkant. Så här ungefär :
 
Draken är en annan hatövning som jag aldrig blir bättre på. Vissa människor gör den med vikter - de människorna behöver inte träna upp sin balans. Den är för övrigt bra för höfterna och coren dessutom. 
Sprattelgubben är en lite enklare balansövning men den aktiverar hela kroppen på ett bra sätt så den ingår ofta i min uppvärmning. Startpositionen är med ett ben i marken och resten av kroppen utsträckt i ett X. För sedan armbågen mot knät i en ganska stor och långsam rörelse. Känn hur det knakar och gnisslar i bröstryggen och nacken.
Klockan görs enligt samma mönster som enbenshoppen men här står ena foten kvar på golvet i mitten under hela varvet.  Utmaningen är istället att knixa lite i knät samtidigt som den andra foten skall nudda de olika "klockslagen".