För skojs skull - Svett är det nya svarta

Första sommaren i Bagis
Jag har sommarlov här på bloggen men i verkligheten är det full fart som vanligt. Eller snarare, äntligen full fart igen efter en jobbig vår när jag mest var arg och ledsen över att jag aldrig blev av med mitt gips. 
Det är vår första sommar i Sverige på länge, första sommaren i huset och första sommaren med valp. Jag har tagit ledigt en massa för att vara hemma med Sälka så har ganska lite riktig semester. Istället hänger vi i huset och äter mängder med glass (GB:s klassikerlåda - finns det något bättre?) alltmedan vi försöker göra folk av vårt lilla vilddjur och få ordning på huset i allmänhet. 
 
Sälka har vrickat en tå och ordinerats vila av veterinären. Hon verkar egentligen inte ha ont men är lite stel när hon legat ned så det är en ständig kamp att få henne att vara stilla när hon helst vill rusa runt, jaga fjärilar och spåra kaniner så att näsborrarna klapprar. Hon slutar aldrig att spåra och kissar till och med gående. 
Förra året renoverade vi huset invändigt och nu är det utsidan som gäller. Vi har byggt altan på baksidan och anlägger en hel trädgård på framsidan. Så gott det går i värmeböljan i alla fall - det går ju inte att plantera något och trädgården ser mest ut som en byggarbetsplats i väntan på svalare och blötare väder. 
Men lite vitlök har jag lyckats få i en pallkrage på baksidan.
Kroppen börjar också komma igång så smått. Jag har plockat upp min runstreak igen (kan inte med tanken på en DNF!) och har nu hållit i gång i 17 dagar. Små korta löppass blir det, blandat med små korta simppass. Distans och fart spelar inte så stor roll nu, jag vill hitta tillbaka till träningsglädjen och då gör det inget att jag lägger längre tid på att fira simpasset med glass än vad jag faktiskt gjorde på att genomföra passet. 
#1 - Cecilia

Det ser ut som om du har en väldigt fin och harmonisk sommar!
Er trädgård kommer att bli kanon, wow!! Ni får satsa på att plantera till hösten och våren. Våren är ändå bästa tiden i trädgården, tycker jag. Min trädgård...vad ska jag säga...det är en torr och sorglig historia. Var ute och klippte bort allt torkat och visset i helgen :(

Svar: Eventuellt måste jag vara ledig hela september och bara plantera saker i trädgården.
Kari Gardelin

#2 - Sanna

Wow, vad snyggt det blir i trädgården! Låter härligt (men snålt med semesterdagarna, tycker att 180 semesterdagar per år hade varit en ganska lagom mängd)

Svar: Jag har dagar sparade men vågar inte ta dem innan vi vet hur det blir med hundpassning i höst. Hon står i kö på fyra dagis och jag annonserar för fullt!
Kari Gardelin

#3 - Orienterarkarin

Ja, det finns något som är bättre än GBs klassikerlåda, nämligen motsvarande låda från Siaglass!

Svar: Ska genast testa, jag är en open-minded och äventyrlig person som inte tvekar att testa nya glassar!
Kari Gardelin