För skojs skull - Svett är det nya svarta

Bland näckrosor och nudister
Jag passar på under helgen och river av ännu en milstolpe - nämligen årets första simpass. Jag har inte riktigt vågat testa handleden i vattnet sedan gipset kom av men idag skulle två kompisar simma vid Hellasgården och jag kunde inte säga nej. 
 
Jag kunde inte heller säga nej när de föreslog ett långpass så istället för 500 meter plask och bad som jag hade tänkt mig så blev det 90 minuter och halva sjön runt. Efter att ha missat flera veckor av årtiondets bästa öppet-vattensäsong kändes det inte mer än rätt. 
 
Dessutom blev det ju ett mini-äventyr att upptäcka nya vikar och vrår i sjön. Eftersom jag är rädd för sjöodjur håller jag mig alltid till samma beprövad runda. Det finns alltså en ganska stor del av sjön som jag aldrig simmat i.
 
Det är ju väldigt dumt eftersom den delen också är den finaste och de flesta andra simmarna kör samma tråkiga runda som jag själv.
 
Det fanns inte heller några sjöodjur där (den här gången) men väl näckrosor, toma badklippor och en handduk nudister som också sökt sig bort från folkmassorna vid Hellasgården.
 
Handleden fungerade dessutom bättre än väntat och jag varvade bröstsim och crawl för att minska belastningen. 
 
Det kanske blir något av den här simsäsongen trots allt. 
#1 - emma

usch jag skulle inte våga simma i en sjö... badar jag i en sjö är det endast för ett snabbt dopp

Svar: Jag var också livrädd i början. Som gotlänning satt det långt inne att doppa sig i en mörk och smutsig sjö.
Kari Gardelin