För skojs skull - Svett är det nya svarta

Bildbomb från Färöarna
Det blev väldigt intensiva dagar på Färöarna. Först fick jag nöja mig med att titta på fjällen genom fönstret i ett konferensrum alldeles för länge men jag hade bokat in två dagar extra efteråt så det blev lite äventyr också.
 
En eftermiddag vandrade vi över fjället från Torshamn till Kyrkjeböen i sann Kari-anda. Vi hittade inte ens starten på vandringsleden så kom hopplöst fel från början när vi försökte följa rösen som i alla fall inte hade något med ledmarkeringar att göra.
Solbrännan är från Öland. 
 
Efter en del oproffsigt irrande klättrade vi ned för en bergsvägg och hamnade i rätt by...
... där den gamla biskopsgården från 800-talet fortfarande finns bevarad. 
Nästa dag organiserade någon annan vandringen och det blev en mycket mer civiliserad affär med utgångspunkt i Klaksvik. 
Landskapet är helt olikt de skandinaviska fjällen. Det finns inga träd och nästan ingen växtlighet förutom gräs, lamm betar överallt men fjällen är för branta och otillgängliga för att människor skall ta sig fram. 
 
Fram tills de började bygga tunnlar mellan byarna och de olika öarna var man helt beroende av roddbåtar för att ta sig fram. 
 
Vi hann också med ett besök på den nedlagda valstationen i Hvalvik.
De jagar fortfarande bland annat grindval. En kollega från Färöarna berättade ingående om de regler och traditioner som fortfarande omger valjakten. Hon själv hade en "license to kill" och deltog aktivt.