För skojs skull - Svett är det nya svarta

Påsk på Sörmlandsleden
Långhelg och strålande väder - då finns det väl bara en sak att göra? Vi packade ryggorna, hund och påskgodis och drog ut på Sörmlandsleden, alltmedan jag tjatade oavbrutet om hur FANTASISKT det är med allemansrätten. Jag har visst inte återhämtat mig helt från mina sex år i Bryssel ännu. 
 
Vi ställde bilen vid Bråfalls såg och gick "Nynäs runt" på etapperna 50.1-52-53-54. Jag glömmer lätt hur fint det är i skogarna runt Stockholm. Det är dramatisk natur med branta klippor och mossig gammelskog, ofta sprängfullt med kulturhistoria i form av gruvhål, ruiner, och fornlämningar. 
 
  Rundan var framför allt vald för att Sälka skulle få springa lös vid Sörmlandsledens enda inhägnade vindskydd men det blev en väldigt fin vandring bortsett från det. Vilket var tur för när vi kom fram till vindskyddet hade åtta MTB-killar redan slagit läger där.
 
Nog för att vi kan dela vindskydd men det är ju onödigt att trängas när det finns en hel skog att använda så vi skippade vindskyddet och slog läger en liten bit bort, längst ut på en udde istället. Finare lägerplats får man leta efter.  
För att inte prata om att det blev en fantastisk kväll. Helt vindstilla, varmt och en klotrund måne som gick upp över fjärden.
Jag fick ett dubbelsängsliggunderlag i födelsedagspresent av Torkel. Bästa presenten någonsin. Så sjukt skönt och tillräckligt med plats för två personer och en hund. 
Sälka vaknade tidigt och tittade på fågellivet genom tältduken.  
Sen jagade hon mygg genom tältduken vilket slutade illa för myggnätet men inte för myggan och då gick vi ut och tittade på solen som gick upp där månen synts några timmar tidigare.
 
Sen gick vi hem förbi Nynäs slott, förbi stenhällar och sjöar.
 
Jag hade det bra, väldigt bra till och med. Det är exakt så här jag vill att mina helger ska vara. 
#1 - Karin

En till av mina favoritrundor! 😊

Svar: Nästa gång gör vi den tillsammans! Skulle ju funka att springa på en dag om man har lite tid på sig...
Kari Gardelin