För skojs skull - Svett är det nya svarta

En ettåring
Orkar ni med ett till inlägg om hundar? Ja, det gör ni så klart!
 
Det finns dessutom en bra ursäkt - Sälka fyller år idag! 
 
Vi har firat med att sniffa rätt på möbeltassar indränkta i eukalyptus (för ett år sedan hade jag aldrig hört talas om sånt här, nu känns det helt normalt) och äta kycklingkorv. Sälka gjorde så klart båda aktiviteterna. 
 
Jag har älskat henne sedan vi träffade henne i Skåne för första gången när hon var sex veckor gammal. Då var hon så liten att hon välte om hon tittade åt sidan samtidigt som hon gick. Vi satt i en villaträdgård utan för Ängelholm och hon tuggade lite på Garmin-klocka och somnade sedan i mitt knä. Kärlek. 
 
Numera kan hon springa och titta åt sidan samtidigt men hon tuggar fortfarande på min klocka så snart hon kommer åt - och sover fortfarande nära, nära, nära. Vi hade svurit på att hon skulle få sova i en korg på golvet (helst i vardagsrummet) och höll ut i sju månader innan hon lyckades tigga sig in i vår säng. Nu sover hon i fotänden av sängen och i morse väckte hon mig vid halv fem när hon ville krypa in under täcket för att ligga sked. 
 
Nu är hon tillräckligt stor för att springa trail, hänga med på vandring och skidturer. Hon har inte varit i fjällen ännu men jag vet att hon kommer att älska det. 
 
Valpperioden har varit - och är ju fortfarande - ett äventyr i sig men det är nu det riktiga äventyret börjar.