För skojs skull - Svett är det nya svarta

En trailhund blir till
Titta vem som börjar bli stor! Sälka fyller ett om en vecka och idag var det dags för henne att börja lära sig det som ska bli hennes stora hobby i livet (hoppas jag, alltså) - nämligen att springa med mig!
Vi har sett fram emot den här dagen i månader, eller till och med år. Att få dela löpningen med en hund är något jag har drömt om LÄNGE. 
 
Ber om ursäkt för urdålig bild som inte alls lever upp till det stora ögonblicket. Jag var för upptagen med att leva (springa) för att orka fota ordentligt. 
 
Planen är att trappa upp löpningen väldigt långsamt för hennes del. 12 månader är ganska tidigt att börja men vi har kollat med en hund-sjukgymnast som tyckte att det var ok med tanke på att hon är så pass liten och så pass energisk. 
 
Idag blev det sammanlagt knappt tre kilometer med gångvila mellan varje kilometer och syftet var mest att testa utrustningen och börja lära henne hur man gör. Om tio dagar åker vi nämligen till Hassela för att åka skidor och då vill vi gärna att hon ska vara lite van vid löpning i alla fall. Sen är det dags för röntgen så att vi vet att hon har bra höfter innan vi drar igång någon allvarlig löpning. 
 
Och sen är det bara att sätta av, genom skogar och över fjäll!
#1 - Märta

Äntligen!