För skojs skull - Svett är det nya svarta

Nytt kontor, nya duschar
Mitt jobb har ju flyttat och jag har med stor entusiasm tagit mig an mitt uppdrag att genomföra en jämförande studie av duscharna på olika arbetsplatser.
 
Det är kvaliten på duscharna som avgör om arbetsplatsen har en friskvårdspolicy på riktigt eller om de bara låtsas. 
 
Ni minns kanske duschen utan duschhuvud i Bryssel? Eller duschen på mitt förra kontor där jag av väldigt oklara säkerhets skäl kunde komma in men inte ut? 
 
Det betyder mer än vilken friskvårdsstrategi som helst. 
 
Det här kontoret kännetecknas av att omklädningsrummet är i slutet av korridoren. Det inte är inte vilken korridor som helst utan det råkar vara norra Europas längsta kontorskorridor. 380 meter. Enkel väg alltså. 
 
Och då är mitt kontor inte ens på det våningsplanet. 
 
Det tar fem minuter bara att gå till omklädningsrummet, där man sen inte kan lämna grejer och därför blir tvungen att gå tillbaka till kontoret. Fem minuter till. 
 
Sen springer man lite grann, och sen går man sin marathonmarsch igen. 
 
Friskvårdstimmen består alltså av 20 minuters promenad fram och tillbaka till duscharna. Man hinner knappt springa - om man inte springer i korridoren förstås. 
 
Om man springer i korridoren så löser det flera problem. Det är sjukt tidseffektivt, man slipper broddar (undvik broddar på plastgolv, men det är en annan historia) och dessutom får man upp värmen. Det senare är speciellt viktigt eftersom omklädningsrummen är ute i trapphusen och trapphusen inte är uppvärmda. 
 
Så nu vet ni hur jag kommer att tillbringa mina luncher framöver. Med 380-meters intervaller. 
Det här är en annan, mycket kortare korridor. Jag orkade inte göra en ny trek till dusch-korridoren. 
#1 - Sanna

Haha, det är ju förstås det som ÄR friskvårdspolicyn! Har de ställt kaffemaskinen längst bort i en annan lika lång korridor? Beaulieu har förvånansvärt okej personaldusch, visserligen i anslutning till garaget, men själva omklädningsrummet och duschen funkar bra.

Svar: Allt är jättelångt bort nu, kanske därför de tyckte att det inte behövdes ett personalgym längre? Beaulieu har ett oförtjänt dåligt rykte, det är nästan som att det inte i Bryssel.
Kari Gardelin

#2 - Märta

Jag tänkte inviga min jobbdusch nästa vecka. Upp till bevis där också då :-)