För skojs skull - Svett är det nya svarta

Löften om något nytt
Det är ju populärt med löften så här års, storslagna planer på att bättra sig och bli en annan människa. Jag brukar inte vilja förändra mig men efter ett år då jag inte riktigt varit mig själv så känns det lägligt att satsa på en förändring. Mer träning, mer äventyr och mer friluft ska det bli. 
 
Jag vill bli mer spontan och vidga mina vyer. Träffa nya människor och upptäcka nya stigar. Inte för att det är något fel på vare sig gamla stigar eller vänner utan för att jag vill ha nya insikter och ny inspiration. 
 
Att vilja något utan att ha en plan blir sällan mer än en dröm och därför har jag tänkt ut ett par konkreta saker som jag vill göra i år: 
  • Minst en utenatt varje månad. Årets första klarades av på nyårsafton när vi tältade i Kolmården och somnade flera timmar innan tolvslaget. 
  • Säga ja till förslag och initiativ till sånt som har med friluft att göra. Hoppa på event som främlingar lägger upp i olika Facebook-grupper och göra sådant som jag vill göra - även när ingen annan vill hänga med. 
  • Tänka långsiktigt och tänka små steg. Jag drömmer om att en gång genomföra Vita Bandet, dvs skida genom den svenska fjällkedjan i ett svep. Drömmen fyller mig just nu med både förväntan och skräck och jag har inte alls den erfarenhet som krävs. Så i vinter ska vi börja träna, jag och Sälka. Testa turskidor tillsammans och göra en nybörjartur senare i vår.
  • Sänka kraven - friluft och äventur behöver inte vara vare sig svårt, långt eller krångligt. På nyårsafton gick vi knappt två kilometer från parkeringsplatsen och det var lite underbart för det. 
  • Sörmlandsleden! Jag älskar Sörmlandsleden och nu när vi bor i Stockholm vill jag gå hela leden. Inte på en gång, och inte under 2019, men så småningom. Bara att skaffa en karta och börja bocka av.
Dessutom ska vi börja jakt-träna Sälka och jag hoppas kunna starta henne på ett jaktprov i höst. Jag kan så lite om att träna en jakthund att jag inte ens vet om det är realistiskt eller vilken sorts prov vi borde satsa på men jag har hittat en kurs vi ska börja i mars. Vi har egentligen inga planer på att jaga med henne men tror att hon skulle gilla träningen och att vi skulle ha nytta av den i vardagen på flera olika sätt. 
 
Det är länge sedan jag ville så här mycket och bara det känns bra!
Nyårsafton 2018.
#1 - Sanna

Låter härligt! Själv sitter jag och googlar hinderbanor för fullt... Och har stora skavsår i båda händerna efter entusiastisk klättring för första gången sedan knäoperationen, yeay för det!

Svar: Ibland är det fint med lite ont här och där, så att man vet att man lever. Har du kommit igång med löpningen ännu?
Kari Gardelin

#2 - Märta

Roligt med livstecken ifrån dig och kul att höra om planerna! Turskidor med hund låter spännande.

Svar: Spännande och läskigt! Vi har bokat in två skidresor nu i vinter för att träna / lära oss och sen får vi se hur det går. Sälka fyller ett år i februari och då ska vi börja springa med henne så förhoppningsvis blir det en bra grund till skidåkningen.
Kari Gardelin

#3 - Trail & Inspiration

Oooh, fb-event. Läskigt! (Säger hon den introverta)...
Men om du eller jag har vägarna förbi, kanske vi kan få till något? :-)

Svar: Ja! Med våra trailhundar! Skulle vara så kul!
Kari Gardelin

#4 - Trail & Inspiration

Ja, verkligen! :)