För skojs skull - Svett är det nya svarta

STAC Elit-träning
Jag skulle vilja säga att jag lagt all tid jag inte använt till att  blogga på att träna men det vore en lögn. Istället har jag lagt tiden på att fundera på min träningscomeback. Att komma tillbaka till träning är nämligen riktigt svårt. Den starka kropp som förut loggade tio timmar i veckan finns inte längre och om jag försöker låtsas det så kommer jag att gå sönder.
 
Så jag bokade in en Stac Elit-tränare för att se till jag har en hållbar grund att stå på innan jag börjar trappa upp löpningen igen.
 
Jag har ju tränat med flera olika PTs de senaste åren och gillat vissa av dem i alla fall. Det som är annorlunda med Stav Elit är att det finns en väldigt tydlig och genomtänkt strategi bakom träningen. Jag fick börja med flera tester både av rörlighet och styrka.
 
Det visade sig att det fanns en hel del att jobba med. Jag var både stel, svag och ett vrak i största allmänhet. Det blir så när man inte tränar. 
 
Jag gillar ju träning som genererar svett och mjölksyra. Men när ens STAC-tränare säger att man är ett vrak (hon sade det inte men jag kunde se att hon tänkte det) så är det inte sån träning man får göra. Man får göra små aktiveringsövningar där man måste tänka hela tiden samt stretcha fem gånger om dagen.
 
Sådana övningar förtjänar ombyte eller ett gymbesök så under hösten har jag smugit iväg på jobbet för att träna på golvet inne på handikapp-toaletten, fem gånger om dagen, fem dagar i veckan. 
 
Vi återträffen i november såg min tränare inte ut som att hon tänkte att jag var ett vrak längre och jag fick ett nytt program, men lite roligare övningar. Jag fortsatte att smyga in på handikapptoaletten men började hänga på gym igen däremellan. 
 
Och nu har jag fått klartecken på att träna igen. Planen är att återgå till min vanliga styrketräning och långsamt trappa upp löpningen igen. 
 
Målbilden: ut på tur, aldrig sur. Och aldrig skadad. 
#1 - Nipe

Åh.... Grundarna av Stac finns ju här i min lilla stad i Blekinge. Innan hade de ett gym här och jag älskade träningen där. Tyvärr la de ner det, pga för stor arbetsbeastning mm. Nu har de ett mkt mindre gym utan gruppklasser. Heja dig som kommit igång igen!

Svar: Ropa inte Hej innan jag kommit över milen... Men tack för pepp!
Kari Gardelin

#2 - Märta

Känner mig som ett riktigt vrak här också. Men tänk framåt maj månad när vi har hunnit rätta upp det, grundtränat klart och fått många mil i benen!

Svar: Jag ska springa i Lake district i början av maj så jag hoppas verkligen att jag har många mil i benen då!
Kari Gardelin