För skojs skull - Svett är det nya svarta

5 misstag nybörjare gör när de åker skidor med hund
Vi är ju i Hassela för att utbilda äventyrshunden Sälka i skidåkning. Och för att hänga med världens bästa fd inneboende Linnea, äta gott och åka skidor så klart. Hängandet och ätandet går bra - och det är ju väldigt viktigt - men skidåkningen verkar bli en utmaning. Det har nämligen varit töväder i Hassela och det är is överallt, också i längdspåren.
 
Här är en lista på grejer som är bra att undvika:
  • Lämna inte stighudarna hemma.
  • Slarva inte med inlärningen av stopp-kommandot, det går inte att bromsa i isiga spår.
  • Tänk inte att det nog går bra med det vanliga expanderkopplet som används vid löpning. Då hamnar hunden ca 20 cm framför skidspetsarna.
  • Lär in kommandon som tex "sidan", "höger" och "vänster".
  • Hitta ett ställe som är väldigt platt att träna på.
  • Lär dig åka skidor själv först.
Det var som ni märker en väldigt lärorik första åktur... Nu ska vi försöka tillämpa våra nya insikter och på något sätt komma från "livsfarligt" till "roligt" så vi inte bryter nacken av oss alla tre på nästa skidäventyr som är redan om tre veckor...
 
Dålig foto pga fullt fokus på överlevnad för alla inblandade:
 
#1 - Märta

Jag läste det senaste inlägget först, dvs det som var sol och lättåkt och bara härligt, och tänkte att hur fel kan det bli? Men nu fattar jag :-)

Svar: Suicide by dog såg ut att vara ett möjligt slut på turen ett tag. Vi har en hel del att lära oss om skidåkning, båda två.
Kari Gardelin