För skojs skull - Svett är det nya svarta

Corona och det stora äventyret
Nu är det mindre vecka kvar tills vi börjar. Det är corona-panik i Stockholm och jag jobbar hemifrån - inte för att jag är rädd eller tillhör en riskgrupp utan "för säkerhets skull". Det gör alla på mitt jobb idag. 
 
Jag tackar och tar emot. Jag älskar att jobba hemifrån och behöver det mer nu än någonsin. Det har varit lite för mycket på gång de senaste veckorna och att ligga i soffan med Sälka på mina fötter och datorn i mitt knä är väldigt skönt. 
 
Dessutom friar det upp lite extra tid för förberedelser och det behövs också. All mat är färdigtorkad och färdigförpackad och ska nu delas upp i påsar för olika dagar och olika etapper. Jag har inte bestämt om jag ska ha en eller två depålådor och behöver provpacka pulkan för att se hur mycket utrymme jag har. 
 
Samtidigt som den extra tiden är välkommen så känns det olustigt med en virusepidemi. Jag tillhör ingen riskgrupp och ensam på fjället lär jag vars långt ftån närmsta smittkälla men att se samhället stänga ned en bit i taget påminner mig om hur sårbar vardagen är - hur sårbar civilisationen är. 
 
Jag har svårt att hitta både handsprit och mjölkpulver när alla preppers hinner före. Avgångar ställs in, restauranger stänger och hotell hotas av konkurs. Kommer mina depålpdor att komma fram? Håller fjällstationerna öppet? Går mitt tåg hem från Abisko? Ingen aning.
 
Och vad händer om jag blir sjuk? Också en vanlig standardinfluensa skulle vara ganska jobbig ensam i ett tält långt från närmsta hus.
 
Men att ställa in? Nej, det gör jag inte. Jag packar ett par Alvedon och ett par extra matransoner och tar mig an alla utmaningar som livet levererar den här gången med.
 
Kungsleden, en annan gång. 
 
#1 - ajlimullersandvik.blogg.se

Jag tycker att det är bra att "för säkerhets skull" finns. Det är vänligt. Så kul att du känner att du kör ändå! Många tänk om, men tänk om ska inte hindra!

Svar: Helt plötsligt finns det en massa nya scenarier att ta hänsyn till. Jag håller tummarna för att vi slipper nya restriktioner nu!
Kari Gardelin