För skojs skull - Svett är det nya svarta

Dag 3: Syter-Tärnasjö
Och så vart det en enkel dag!
Lätt skidåkning, mestadels över en sjö och lite svagt utför och behagligt väder. Det ska bli storm igen i natt så vi sover i Tärnasjöstugan och myser nu i sängarna efter att ha badat bastu. Ingen storm i sikte heller, än så länge.

Sälka har mått bra av en lättare dag. Det var tufft för henne i stormen i går. Vid ett tillfälle försökte hon till och med att lägga sig på pulkan gör att slippa gå... Hon är en liten diva. Idag har hon fått fått springa lös på sjön och sedan sovit en hel eftermiddag i stugan. Hundar sover ju gärna 16 timmar om dagen och det blir svårt med långa dagsetapper. Hon gillar dessutom sina rutiner hemma så det är jobbigt för henne att sova på olika ställen varje natt.

Jag är egentligen inte fysiskt trött men mentalt har det varit väldigt skönt med en odramatisk dag. Jag har fått känna mig lite stark och duktig och det behövde jag.

Dessutom behövde jag tid för fotvård. Jag har fått en infekterad blåsa under stortån. Den är så stor att en av tjejerna i bastun trodde jag hade satt compeed på den. Det är en potentiell showstopper, typen av blåsa som kan sätta stopp för en långtur. Jag har tvättat, sårbehandlat och plåstrat till förbannelse och kan ju bara hålla tummarna för att det inte ska bli värre.