För skojs skull - Svett är det nya svarta

Rädsla nummer 3: att kroppen inte ska hålla
Det här är alltid det jag är mest rädd för. Min kropp har gått sönder så många gånger på så många olika sätt att jag har lärt mig att den är skör. Just nu skriver jag till exempel det här med ett stort klumpigt handledsskydd på vänster hand (som jag ju bröt för två år sedan). Jag har råkat vricka eller överanstränga den på något sätt och nu gör den ont. Inte jättemycket men mer än vad jag vill så här innan turen ens har börjat. 
 
Jag var hos min naprapat igår och fick stränga förhållningsorder om att inte springa mer innan jag sticker. Istället ska jag simma så mycket som möjligt, och komma tillbaka två gånger. Det är egentligen inget som är trasigt, men mycket som är spänt, snett eller ömt.
 
Mer specifikt är jag rädd för skavsår, pajad rygg och bli så jättetrött. 
 
Jag är proffs på skavsår. Ingen får så lätt skavsår som jag och ingen är så bra på som jag på att förhindra dem. Jag är kittad till tänderna med tejp, plåster, Sportslick, yllestrumpor och första hjälpen-kit men jag oroar mig ändå. Det är ju inte som om jag har kunnat åka in pjäxorna den här vintern. Planen är att tejpa allt, och då menar jag allt, innan jag ens kliver ut genom dörren från fjällstationen i Ammarnäs. 
 
Då är ryggen svårare. Den krånglar alltid och den kommer inte att gilla att skyffla snö. Jag styrketränar tills coreövningarna får mig att vilja kräkas (pga tråkiga, inte pga jobbiga) och har valt en liten skyffel för att det inte ska bli tungt.
 
Det där med att bli för trött är ännu svårare. Det kommer ju att bli jobbigt att skida 450 km. Jag tror att jag fram för allt är rädd för att inte orka ha roligt. Och för att bryta ihop lite grann på kvällen när man tror att man har jobbat färdigt men det sen tar två timmar att bara sätta upp tältet. Jag har tränat så klart, och planerat in vilodagar, men det räcker ju bara så långt. Antar att medskicket till mig själv är att jag inte ska pusha mig själv för hårt. 
 
Det är ju dags för en ny att-göra-lista också! Innan helgen ska jag: 
  • Köpa glansspray som motverkar snöbollar i Sälkas päls
  • Göra i ordning första hjälpen-kittet
  • Göra i ordning reparations-kittet.
  • Silvertejpa hälarna på mina pjäxor för minimerad friktion. 
  • Kontrollmäta distansen mellan Ammarnäs och Kvikkjokk. Jag kan bara hitta info om sommarleden och vinterleden har en helt annan sträckning. 
  • Boka hotell i Sundsvall för bilresan upp och i Ammarnäs för sista natten innan start. 
  • Vakuumförpacka all mat. 
Sylarna. Hit ska jag inte den här gången.