För skojs skull - Svett är det nya svarta

Tekniskt sett
Tekniskt sett har jag vilovecka generellt, och löpförbud mer specifikt. Jag ska vila mig i form och diverse skavanker i ryggen gör att jag ska undvika det slitage som löpningen innebär. 
 
Men rent praktiskt funkar det inte alltid så. 
 
Igår kväll sken solen (bara en sån sak! Sol! På kvällen!) och jag behövde akut en paus från nyheterna. Just nu sitter jag mest och laddar om DN:s hemsida för att se om Stockholm har satts i karantän än.
 
Övriga länder i Europa ligger steget före. I Norge har de stängt fjällstugorna och man får inte längre resa utanför hemkommunen. I Frankrike är det obligatorisk hem-karantän för alla. Österrike har stängt ned restaurangerna och i Spanien får människor bara lämna sin hem om de har giltiga skäl. 
 
Jag följer de råd som svenska myndigheter ger och det finns inget som säger att jag inte kan ge mig ut på mitt skidäventyr. Ännu. 
 
Så jag fortsätter att uppdatera DN:s hemsida till förbannelse och tills jag inte orkar länge utan måste ut och springa. 
 
#1 - Sanna

Vi är ju redan i husarrest men från och med imorgon är det tydligen utegångsförbud i Belgium ute, alltså att man inte får ut och okynnesgå hur som helst utan anledning (giltigt skäl: gå och handla mat, gå till apoteket, hjälpa någon annan eller promenera sin hund) och man får inte vistas ute i grupp. Är alltid glad i min hund, men nu är jag extra lycklig att vara matte! Som här ska promeneras.
Jag hoppas hoppas hoppas att inget ska komma i vägen för ditt äventyr så här i sista sekunden, det vore ju så grymt. Ta hand om dig!

Svar: Jag har ingen aning om vad jag ska göra, det hela känns helt surrealistiskt. Är det rimligt / möjligt / farligt att dra till fjällen en månad nu? Hur vet man det?
Kari Gardelin