Naturlig motionsform

Gång är en bra och skonsam träningsform. Den är naturlig och kräver inga höga kostnader eller utrustningar. Ett par ordentliga skor behöver man ha, med bra dämpning i sulan. Börja med släta underlag och övergå till kuperad terräng efter ett tag. Om du går i backar, som exempelvis en uppförsbacke, arbetar flera muskelgrupper som lår- och vadmuskler samt sätesmuskulaturen.

Klassiska sporter som längdskidåkning och löpning är förstås också ganska skonsamma för kroppen. Löpningen belastar leder och senor lite hårdare och det är viktigt att du väljer ett par bra skor med dämpning som är avsedda för löpning.

Urgammal träningsform

En riktigt gammal träningsform är pilates som är ett helt system av olika övningar för att bygga upp styrka och kroppskontroll. Man andas rätt och genomför rörelserna med precision. Ibland tränar man med utrustning som bollar eller vikter, men det kan också handla om andra övningar. Du kan också kombinera med Qigong som är koncentrationsövningar för balans och stressreducering.

Att kombinera en pulshöjande träningsform med pilates eller Qigong är utmärkt då det också stärker din koncentrationsförmåga. Detta ger en fördel i allt som du gör. Dessutom kan du fokusera ännu bättre på dina träningsmål.